Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Dr. Alban

One love, the album (SweMix)

Skivrecension i DN maj 1992

Dr. Alban — One love, the album

Det märkliga med den här utpräglade dansmusiken är att den låter som om den kommit till i någons ensamlek med instrument och inspelningsutrustning, som ett slags musikalisk patiens. Denna air av privat pyssel med ljud borde väl inte vara den bästa för att locka ungdomar till dans?

     Men Dr Albans musik har förut visat att den fungerar på diskoteken, så det bör väl gå vägen den här gången med. Bakom ljudpaketet ligger SweMix, som består av riktigt garvade diskjockeyer av modernaste snitt.

     Alban själv har bidragit med texterna, som är en lustig historia i sig. De består av en så regellös engelska att de ofta blir kryptiska, trots sina minst sagt lättillgängliga innehåll. Det står fram tydligt redan i det "credo" som nedtecknats på skivans omslag: "Think if love was a thing money could buy — the rich would a live and the poor would a die, but since it's not it, and what is it... one love."

     Oavsett om det går att reda ut eller ej, så är Albans rabblande ganska underhållande. Ett kaotiskt pladder som inte bara roar, utan också bildar värdig partner till musiken.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.