Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Hans Edström

Laddad (MNW)

Skivrecension i DN mars 1991

Hans Edström var den uttrycksfulle sångaren i Raketerna, som fanns med i den svenska punkvågen under 80-talets första år. Han spelade också sig själv i filmen "Hemligheten", som inte gjorde lika mycket väsen av sig.

     Nu när åren gått är det förståeligt att han intar den eftertänksamma ton som fullständigt behärskar solodebuten. Det är enkla, enkla visor, försiktigt ackompanjerade och vemodigt framförda. Texterna handlar om jag och du och den svårhanterliga kärleken.

     Inte så sällan är den naiva stilen på både lyrik och sång generande, som när småpojkar tappar byxorna. Det är lätt att skratta åt, när till exempel sången "Jag älskar dig" följs direkt av "Om du älskar mig". Han vet förstås vad han gör.

     Och kanske är denna okomplicerade nakenhet, dessa känslomässiga truismer i det lilla, vad såväl punk som varje annan rockstil räds allra mest — tåren i ögat.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.