Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Joan Armatrading

Square the circle (A & M)

Skivrecension i DN juni 1992

Joan Armatrading — Square the circle

Den engelska sångmakaren Joan Armatrading har under 20 årlyckats ge ut 15 skivor. Den senaste avviker på inget sätt från ordningen.

     Sångerna är elegant komponerade, med god känsla för tonpromenader och luftigt arrangemang. Hennes behärskade och raka stämma bildar tydlig mittpunkt och texten är synnerligen välartikulerad.

     Det är också texterna som utgör sångernas kärna. De är osedvanligt tydliga och lättbegripliga, men även — kanske som en följd därav — ganska intetsägande. Kärlek som går fel, otrohet och lite sådant, berättat utan någon poäng.

     Ett slags evangelium sjunger hon ur sig i "If women ruled the world", där hon sturskt hävdar att världen skulle bli fridsam om den styrdes av kvinnor, ty: "En kvinna skulle hellre döda sig själv än se ett barn lida."

     Kanske är hon trovärdigare när hon i "Weak woman" bekänner att också en kvinna kan falla för köttets lustar. Men nog känns båda versionerna, liksom skivan i sin helhet, alltför tillrättalagda.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.