Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Joe Jackson

Laughter & lust (Virgin)

Skivrecension i DN april 1991

Joe Jackson: Laughter & lust

Joe Jackson har en originell förmåga att kombinera en musikalisk flyhänthet som minner om jazz, med en kärvhet och ruffighet som minner om rock. Resultatet blir varken det ena eller andra, utan en mycket personlig blandform.

     Samma särdrag går att spåra i hans texter. De är ömsom bistert allvarliga och ömsom små skämtsamheter — allra oftast i respektlös mix. Några rader i "It's all too much" ger den komprimerade bild av storstadslivet, som är ett av Jacksons kännetecken:

     "Vad ska vi göra ikväll, beställa sushi och champagne, stanna hemma och titta på TV, 50 kanaler kan inte alla vara likadana... De säger att valfrihet är frihet, jag är så fri att det gör mig galen."

     Sångerna är aldrig högljudda eller demonstrativa. Mest ger han intryck av att sitta och roa sig själv vid instrumenten i en övergiven studio, blott för sin egen skull, utan en enda lyssnare. Vi som hör honom blir tjuvlyssnare, och det gör förstås alltihop ännu mer spännande.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.