Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.The Knack

Serious Fun (Charisma)

Skivrecension i DN februari 1991

The Knack: Serious fun

The Knack var ett ganska roligt, ruffligt popband som sålde åtta miljoner skivor i början på åttiotalet. "My Sharona" blev som ett ständigt mantra när det begav sig, men ännu roligare var sången om flickan som säger: "Good girls don't... but I do". Till nyår 1982 hade de ledsnat och slutat, men nu när alla möjliga reliker från 60- och 70-talet får nytt liv kommer de igen. Ska 80-talet redan gå i repris?

     "Serious fun" är producerad av Don Was från Was (not Was), som faktiskt är barndomskamrat till Knacks sångare Doug Fieger. Was har också valt att respektfullt låta the Knack låta ungefär som förr. Den skramliga popmusiken och de raka refrängerna känns igen.

     Också den sprudlande, humoristiska lyriken känns igen — den har kanske till och med gått ett steg längre än jag minns från 1980. De halsbrytande ordlekarna påminner om Marc Bolan och om de galnaste verserna från rockens 50-tal: "Bang bang drop dead rip it up and paint it red" eller i "I'll be your Mau Mau": "Gimme your love, gimme a bite".

     Synd att melodierna är en smula profillösa.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.