Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Kylie Minogue

Let's get to it (PWL)

Skivrecension i DN november 1991

Kylie Minogue: Let's get to it

Somliga skivor har den imponerande förmågan att passera alldeles obemärkt. Den australiska popsångerskan Kylie Minogue lyckas förträffligt med detta konststycke. Hennes nya skiva försvinner bland skuggorna redan när man spelar den.

     Jag tror att knepet ligger i kamouflage. När militärer ska gömma sina stridsvagnar målar de dem i samma färger och mönster som omgivningen har. Kylie har gjort precis detsamma, rent musikaliskt. Genom att lagom blanda de populära takterna och tonerna hos sådan musik som verkar gå hem överallt, har hon åstadkommit det perfekta kamouflaget. Man hör inte hennes låtar, än mindre minns dem.

     Fast hon ska inte ensam ta åt sig äran — behjälpliga har varit producenterna Stock och Waterman, medlemmar i den berömda trio (där Aitken var det tredje namnet) som utvecklade det engelska 80-talets mest framgångsrika lathund för schlagerlåtar.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.