Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Lionel Richie

Back to front (Motown)

Skivrecension i DN maj 1992

Lionel Richie: Back to front

"Back to front" är en så väl kodad version av vad som annars brukar kallas "Greatest hits", att det lär lura mer än en skivköpare. Och de som kan sin Lionel Richie tillräckligt väl för att inte låta sig missledas, ska fångas upp av de tre nya låtar som samlingen kompletterats med.

     Sådana försäljningsknep är tyvärr inte sällsynta i skivbranschen. De brukar användas på artister som dött eller på mindre radikalt men lika definitivt sätt tappat skaparkraften. Och visst ger skivan ett tydligt intryck av att Lionel Richie kan räknas dit.

     De nya låtarna låter minst lika sömniga som hans gamla slagdängor — för de senare har tiden gått precis så långt att de mattats men inte hunnit få ålderns patina. Världshittar som "Hello" och "Say you, say me" blir patetiska. Tiden kan vara en grym potentat.

     Säkert lyckas Lionel Richie med denna bedrägliga förpackning sälja ytterligare ett antal skivor, men det kräver en hög tull på hans musikaliska trovärdighet.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.