Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Lolita Pop

Blumenkraft (Mistlur)

Skivrecension i DN oktober 1990

Lolita Pop: Blumenkraft

Det är elva år sedan Lolita Pop satte igång i Örebro. Gruppen har aldrig blivit en riktigt stor publiks älsklingar men inte heller tynat bort. De hänger i något slags limbo, med tendens till stigande sedan förra LP:ns hyfsade framgångar.

     Namnet på denna skiva måste syfta på flower power, sextiotalets romantiska rus, och små stänk av det går att spåra bland låtarna. Arrangemangen är lena och dekorerande, tonen stillsamt lyrisk. Men först och främst är det vagt.

     Kanske var blomkraften vag, när det begav sig, kanske lika vek som stjälkar och kronblad. Ändå var dess doft omisskännelig. Med Lolita Pops doft är det inte lika gott ställt.

     Musiken porlar behagligt fram, då och då med sköna utsvävningar. Den engelska lyriken är däremot platt, intetsägande som en lång rad av enbart prepositioner. Är verkligen bandets engelska ordförråd så litet, eller ambitionsnivån så låg? De kanske helt enkelt inte vet vad de ska prata om.

     När dessutom Karin Wistrands solosång inte har några särskilda äventyr för sig, bara dugligt och sansat levererar raderna — då är det svårt att förföras.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.