Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.










Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.















Malcolm McLaren

The World Famous Supreme Team Show: Round the outside! (Virgin)

Skivrecension i DN januari 1991

Malcolm McLaren: The World Famous Supreme Team Show: Round the outside!

Av den dominanta sorts producenter som växte fram under 80-talet, kan väl Malcolm McLaren sägas vara den absoluta motsatsen till popmakarna Stock, Aitken, Waterman. Men det heter ju att ytterligheterna möts.

     McLarens drastiska lekar med trender och traditioner blir förvisso inga enkla schlagermelodier, men de är ändå sällan mer än bubbelgummi för öronen. Hans produktioner är riktade mot dansgolvet. Fast de är udda blir de därmed lik förbannat enahanda.

     "Round the outside!" innehåller lite nattstånden housemusik och rap och några ytliga blandformer. Summan blir mest pausmusik, det kan inte ligga någon särskild ansträngning bakom.

     Texterna lånar och förvanskar respektlöst från Garcia Lorca och Shakespeare. Hamlets "To be"-monolog i rap är en god idé, men inte i McLarens betydligt torftigare variant: "Much more important than winning is trying, life should be more than just living and dying".

Stefan Stenudd




Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.