Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Py Bäckman

I rosornas tid (Baltic)

Skivrecension i DN mars 1991

Py Bäckman: I rosornas tid

Skivans titel gör klart att Py Bäckman inte väjer för det romantiska. Inte nog med att sångtexterna ofta är oputsat sentimentala, de föregås också allihop i textbladet av små introduktioner — minst lika svulstiga de. Fast hon inte är en bländande poet tränger hennes känsla och hängivenhet igenom.

     De ibland klumpigt lyriska skrivningarna för kärleken, smärtan, längtan och hoppfullheten, får just genom det ofullgångna en mänsklig gestalt. De blir faktiskt trovärdigare av att inte vara alltigenom raffinerade.

     Ändå är det en smula berg- och dalbana över skivan. Sångerna är ganska konventionellt arrangerade, med vänliga ord skulle man kalla det tidlöst, och somliga fyller inte riktigt ut sin plats på skivan. Andra träder fram: "Förlorat paradis" är en härlig ballad, där textrader och melodi ger varandra stöd. "Stal du en dröm idag, så stjäl någon annan din — i morgon", sjunger Py med den innerlighet som väcks endast av sköna sånger.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.