Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Queen

Innuendo (Parlophone)

Skivrecension i DN februari 1991

Queen: Innuendo

Freddie Mercury och hans Queen har fått ur sig en LP till. "Innuendo" betyder ungefär insinuation, det låter ju lovande. Den relativa smaklösheten och oanständigheten har alltid varit en krydda i deras repertoar. Dock ger skivan inte mer belägg för ordvalet än att det rullar kul på tungan.

     "Innuendo" är en pladdrig skiva. Mercury sprutar ur sig ord utan någon anslående mening, bandet ledsagar med ackord och skrammel som är traditionellt queenska — utan att visa en enda ny höjdpunkt för dem. Även den bästa LP-skiva har ju några lama spår, men den här verkar vara en samling av bara just sådana.

     Genom åren har Queen förmått många storslagna tårdrypare och härliga pekoraler. Blott två låtar — "All God's people" och förstås slutlåten "The show must go on" — gör ens ansatsen att hävda sig bredvid sådana klassiker. Resten av sångerna mal bara på.

Stefan Stenudd
PS (2008): Strax efter att denna recension hade publicerats fick världen veta att Freddie Mercury var sjuk i AIDS. I november samma år avled han. Jag grämde mig över att ha sågat hans sista skiva, men också över att ha missat vad som kunde vara en viktig ledtråd till dess innehåll.

Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.