Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Rolf Wikström

Blues är allt jag har (MNW)

Skivrecension i DN mars 1992

Rolf Wikström: Blues är allt jag har

På omslaget riktar Rolf Wikström ett varmt tack till den nya svenska regeringen, "som verkligen lärt folk vad blues innebär". I så fall är det förvånande att den gode artisten själv inte är särskilt blå på den nya skivan.

     Visst kan han sin blues, sedan decennier, och visst svänger och gungar det om låtarna, som i de flesta fallen spelats in live i studion. Men de är inte de blåaste han klämt ur sig. Munterheten dominerar, ibland låter det till och med hurtigt.

     Nå, när han klämtar i med "Hej å hå, lilla mamma, allt kommer nog bli bra" dryper det av ironi, precis som när han på sången direkt efter sjunger "Allt kommer bli så bra". Där visar han prov på sin karakteristiska giftighet, som rimligen borde ge den nya svenska regeringen några sömnlösa nätter.

     Och när han sänker takten och sjunger att han i sin älsklings ögon kan läsa: "Roffe, det är dags för dig att gå", då fylls musiken av ett fagert vemod — trots det platta stråkarrangemanget. De tårar som stråkarna inte fäller, flödar i stället från Rolfs gitarr.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.