Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Stry

Plast'å'lektrik (MNW)

Skivrecension i DN april 1991

Stry: Plast'å'lektrik

Han har ett lustigt sätt att få till orden, Stry. Allitterationer knuffar på oväntade metaforer, som trängs med udda associationer. Lyriken blir både lekfull och talande, samtidigt som den bevarar det spontanas friskhet.

     "Tid är nåt som har rymt från helvetet, bara för att plåga oss och testa om ett liv är nåt att ha", sjunger han på skivans sista låt, "Helikopter sång". Tanken är förvisso inte ny, men i Strys språkdräkt blir den liksom pigg på nytt. Samma kan sägas om raderna: "Vänta ingen lycka, lyckan den är svekfull, över på en hal sekund." Truismer, visst, men ändå spänstigt uttryckta.

     Musiken är ett enkelt byggverk runt texterna, rak rock som påminner om Strys förflutna i bland annat Babylon Blues och Imperiet. Han hade nog kunnat laborera mer med det instrumentala, inte för att skapa konstfärdighet men för att låta ord och toner nå fram till den förstärkta enigheten.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.