Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Suicide

A way of life (Chapter 22)

Skivrecension i DN mars 1989

Suicide: A way of life

Duon med det kärnfulla namnet dök upp i början på 70-talet med ljud- och ljusshower på konstgallerier i New York. Deras första LP kom 1977 och sedan dess har det varit glest mellan deras manifestationer.

     Alan Vega sjunger, med en mörk stämma som inte saknar resurser. Martin Rev spelar alla instrument, vilket i detta fall inte är alltför krävande. Musiken är asketisk på ett sätt som var avant garde när synten var ny. Numera låter det kitch.

     Det måste vara duons medelålders självironi som format första sidan av "A way of life". Den inledande låten kunde vara av gamla Animals, den andra av Kenny Rogers och den tredje Elvis Presley. Det är parodiskt, men vad är vitsen?

     LP:ns andra sida är mer konsekvent och trovärdig, där härskar deras egen musik. Denna är försonande ren, bitvis suggestiv. Ändå är det bestående intrycket monotont på samma sökta vis som hos Philip Glass.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.