Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Yeah Bop Station

Upfront (Blue Metal)

Skivrecension i DN maj 1992

Yeah Bop Station: Upfront

De har låtit vänta på sig. I flera år har Yeah Bop Station varit ett överväldigande live-band, med sin lika tunga som muntra energi. Fast de bara är en trio kan de dränka sin publik i behagligt rak rock'n'roll, med ett tydligt spår av blues.

     Mia Kempff har en röst som är lika stark som innerlig, lika grov som välljudande. Den är varken kvinnlig eller manlig, utan svävar i ungefär det tenorregister som är de flesta manliga hårdrocksångares hemmaplan. Systern Clara spelar okomplicerade, tunga trummor och Thomas Larsson en gnistrande elgitarr. Kort och gott ett ljuvligt scenband.

     Äntligen kommer deras första skiva. Ska deras livfullhet lyckas smitta även CD-skivans sterila digitalteknik? Ja. Sällan hörs så självklar musik strömma ut ur modern studioteknik. Sångerna är lediga, arrangemangen idérika och ändå inte ett dugg tungrodda. Musiken glider fram och rycker med sig, som vilken vårflod som helst. På något sätt har de lyckats behålla all sin ledighet och lättvindighet på skiva — jag vet inte hur.

     Det är svårt att föreställa sig hur rock'n'roll ska kunna bli så mycket bättre.

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.