Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
Om mig


ROCKMUSIK
Intervjuer, konserter, skivor

Intervjuer

Konserter

Skivor


Mina fackböcker
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Mina romaner
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Zucchero Fornaciari

Zucchero (London)

Skivrecension i DN juli 1991

Zucchero Fornaciari: Zucchero

Socker är ett något missvisande namn på Italiens populäraste rocksångare. Den grova rösten, de abrupta texterna och den intensiva musiken smakar betydligt mera salt.

     Han har föresatt sig att härja utanför rikets gränser. Förra skivan, "Oro, incenso & birra" (Guld, rökelse och öl), fick en viss spridning utanför språkets gränser. På den nya blandar han engelska och italienska texter — ändå med en övervikt av de italienska. Flera pärlor från förra skivan är med också här, till exempel "(Nice) Nietzsche, che dice" och "Diavolo in me".

     Bland det nya materialet finns "Senza una donna", den udda duetten med Paul Young som spelas flitigt på MTV, och den flämtande, brinnande, böljande koralen på sju minuter om mamma. Den är skivans absoluta höjdpunkt, omöjlig att lyssna på utan ett klappande hjärta och mungipor stegrande till ett leende.

     Det tar en särskild sorts tåga — måhända väldigt italiensk — för en grov rockartist att sjunga för full hals: "Mama! Saving my soul for me."

Stefan Stenudd
Ny bok:

Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Arkaiska tankemönster i skapelsemyterna
Efter 30 år är jag äntligen klar med min bok om skapelsemyter. Det har varit en så fascinerande resa att omvägarna blev många. Men här är den. Klicka på bilden för att se den på AdLibris nätbokhandel.

Nu även som Kindle ebok på Amazon.